Svetovna razstava EXPO ima že stoletno tradicijo. Na njej vsakih nekaj let ogromno držav sveta predstavi svoje največje dosežke na področju kulture, inovacij, tehnologije in tradicije. Tema letošnje razstave, ki bo trajala 7 mesecev (maj – oktober) v italijanski prestolnici mode Milano, je Feeding the Planet, Energy for Life.

Slovenija se na razstavi predstavlja kot država, ki ima obilo zdrave hrane, obilico možnosti za ohranjanje zdravja – toplice, naravni vrelci, med, sol…, hkrati pa tudi veliko tehnoloških inovacij. Slovenija je tudi odlična destinacija za poroke, saj smo edina država, ki ima v svojem imenu besedo ljubezen – love. V povezavi s temo EXPA je tudi slovenski pregovor »Ljubezen gre skozi želodec«, zato sta se Urad za komuniciranje in slovenska komisarka, ki vodi slovenski paviljon na razstavi, odločila, da se predstavimo tudi z modno revijo priznane slovenske oblikovalke poročnih in večernih oblek Maje Štamol, ter s kolekcijo moških poročnih oblek podjetja Sens, oblikovalke Zlate Zavašnik. Hkrati je bila to prva modna revija prikazana na razstavi EXPO tudi sicer.

Na modni reviji smo, na povabilo Agencije Misson, ki je prevzela izvedbo modne revije, sodelovali tudi sodelavci in dijaki Srednje frizerske šole Ljubljana. Pričeske je oblikoval Zoran Gajić, ličenje modelov Romana Marolt, zraven pa sva imela tudi dva dijaka, Nadjo Požek iz 3.e. razreda in Aljaža Roglja iz 3.c. razreda. Dijaka sta ves čas zelo aktivno pomagala pri oblikovanju pričesk in tudi pri sami izvedbi, lahko jima izrazimo same pohvale, saj sta bila vedno vestna, točna, zanesljiva in zelo delavna.

Uredili smo ličenje in pričeske za jutranjo modno revijo mlade slovenske oblikovalke Maje Leskovšek, ki je bila nagrajena na slovenskem Fashion Weeku kot izbrana kolekcija znamke I feel Slovenija. Nato je sledila kolekcija večernih in poročnih oblek Maje Štamol in podjetja Sens, ki se je čez dan dvakrat ponovila.

Romana Marolt

[nggallery id=9 template=carousel]