V decembrskem času je res lepo komu malce polepšati dan, sploh starejšim občanom, ki živijo sami in si v teh dneh bolj želijo družbe. Zato vsako leto v sodelovanju z Zavodom za oskrbo na domu in njihovo prizadevno koordinatorico prostovoljstva, go. Marjetko Štepic, organiziramo medgeneracijsko srečanje starejših občanov z dijaki SFŠ Ljubljana. To srečanje se je odvijalo v torek, 8. 12. 2015 med 14.00 in 17.00 uro.

Starejše goste smo sprejeli v šolskih prostorih in zanje pripravili manjšo pogostitev, dijaka Klara Pivk iz 1. f. razreda in Primož Oražem iz 3.e. pa sta pripravila krajši kulturni program. Klara je starejše goste razveselila s prelepim glasom in petjem, Primož pa jih je že drugo leto zapored očaral s svojo harmoniko. Obiskalo nas je 10 starejših gospa in gospodov, skupaj s svojimi skrbniki. Marsikomu se je ob lepem petju in igranju veselih pesmi utrnila solza sreče. Med programom so zelo z veseljem z nami delili  spomine na svoje šolanje, neka gospa pa nam je povedala zgodbo svoje prve trajne, ki si jo je naredila še v času vojne, aprila leta 1945 in to pravo električno trajno z aparatom, ki ga lahko vidite v našem šolskem zgodovinskem kotičku. Med obiskovalci pa smo še posebej z veseljem pozdravili znano tekačico, go. Heleno Žigon, ki je še lani pri svojem 86-tem letu pretekla ljubljanski maraton.

Po druženju so starejšim obiskovalcem v šolskih salonih uredili pričeske, kar jih je še dodatno razveselilo. Za to se zahvaljujemo dijakom 2. c. razreda in še posebej mentorjema, ge. Mojci Čuden in g. Roku Naranđi.

 

ossfs7 ossfs6 ossfs5 ossfs4 ossfs3 ossfs2 ossfs1 ossfs