cullisV sredo, 4. decembra 2013 smo na šoli uspešno organizirali Šolsko tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje. Tekmovanja se je udeležilo osemintrideset dijakov iz vseh treh letnikov. Tekmovalci so pisali razlagalni spis z naslovom Kdor verjame, vidi. Predpisana knjiga za drugo stopnjo je bila Emma Storm – Bratovščina Culis, slovenskega sodobnega pisatelja Uroša Topića, dijaka novomeške gimnazije. Prvih štirinajst tekmovalcev je osvojilo bronasto Cankarjevo priznanje.

Regijskega tekmovanja v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje se bo udeležilo prvih osem dijakinj. Regijsko tekmovanje bo potekalo v četrtek, 22. januarja 2014 ob 13. 30 na OŠ Ivana Cankarja na Vrhniki. Rezultati so objavljeni tudi na spletni strani DMFA.

Veseli in ponosni smo na uspeh vseh dijakov, saj so pokazali izjemno prizadevnost in pripravljenost na poglobljeno branje in razmišljanje o izbrani knjigi. Tudi najstnik – pisatelj Uroš Topić je s svojim vilinskim romanom navdušil naše dijake. Prepričana sem, da je za vse dijake izkušnja poglobljenega branja neprecenljiva in dragocena.